Алтернативни варианти за провеждането на песенния конкурс Евровизия се разглеждат в момента от нидерландските организатори на събитието, пише Монитор бг. 

Коронавирусът е засечен в Нидерландия. Като международно събитие, което посреща гости от цял свят, ние следим внимателно развитието на вируса, коментират от зала Ahoy, където към момента се предвижда да се проведе Евровизия през месец май.

Жесток скандал с българската песен за "Евровизия"

Обществената телевизия NPO обяви в края на седмицата, че ще вземе предвид съветите на здравните органи относно това каква форма ще придобие песенния конкурс в Ротердам.

Засега успокояват обаче, че е прекалено рано да се взимат крайни решения относно различните сценарии, при които може да се проведе Евровизия.

„Всичко зависи от развитието на вируса в идващия период“, коментират от NPO, които застават начело на организацията на конкурса заедно с Европейския съюз за радио и телевизия.

Около 65 хиляди души се очаква да посетят Ротердам за Евровизия в рамките на трите дни, в които събитието ще се проведе. Първият полуфинал ще се състои на 12 май.

Два дни по-късно е вторият полуфинал, където своята песен Tears Getting Sober ще представи и българският представител – Виктория Георгиева. На 16 май ще се проведе финалът на Евровизия 2020.