Две-три неща за Черноморието, след всички модни статии, надпреварващи се в злобно остроумие по темата.

Това коментира във "Фейсбук" генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

1. Нашето море е много мръсно - не повече от другите. Къде мислите си изхвърлят отпадъците тези в Кан и Коста дел Сол? Все повече пречиствателни станции се строят, този проблем ще бъде решен, надявам се.

2. Обслужването е лошо - спрямо цените е добро. Ако го погледнете като цена-качество, за тези пари получаваме доста. Ресторанти с бели покривки, сервитьори които държим до сутринта, сравнително богато и вкусно меню. Винаги може и да е по-добре, но ще е по-скъпо.

3. Храната е залежали продукти, дето ги пласират в сезона - то понеже в Гърция всичко е от лодката В добрите ресторанти храната е съвсем прилична, а черноморската риба е чудесна. Всъщност София е столицата на кулинарните инвалиди, но за това друг път.

4. Слънчака, мутрите и чалгата, силиконовите мацки и т. н. - кой каквото търси. Има ги и тези, а има и чудесни, спокойни комплекси, с приятни компании. На морето можеш да намериш повече места, където няма чалга, отколкото на сушата. И не разбирам какво не му харесват на силикона, хайде моля

5. Бетонната джунгла - просто не ходете в нея. Цяло лято изкарах в комплекс, който е по-зелен от Бояна. И в пъти по-евтин. И понеже знам как се строи в Маями на първа линия, искам да кажа, че поне небостъргачи нямаме все още.

6. Знаеш ли в Гърция ( Турция, Испания и т.н.) какъв хотел намерихме, без пари ти казвам... - знам. Черноморието не е единственото място, където можеш да изкараш добре. То ако знаете в Чили какви места има... с други думи, в Америка Калвин Клайн е без пари, ако ме разбирате добре.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук