Попълнете търсена ключова дума или фраза

Кошмарът за близките на Асен Петров не свършва: Искат втора аутопсия в България!

https://blitz.bg/obshtestvo/koshmart-za-blizkite-na-asen-petrov-ne-svrshva-iskat-vtora-autopsiya-v-blgariya_news479091.html Blitz.bg

Роднините на оператора притеснени от многото неизвестни около смъртта му и закъснялото уведомление от сръбска страна

София, България 12 Ян. 2017, 20:10 6949 прочита 0 коментара
Близките на починалия в Белград оператор Асен Петров искат да му бъде направена втора аутопсия в България. Тe призоваха компетентните органи да започнат паралелно разследване на това в Белград. Причината – многото неизвестни около смъртта на Асен и закъснялото уведомление от сръбска страна, уточнява Канал 3. 
Междувременно Христо Терзийски, началник на Главна дирекция "Национална полиция", увери, че български полицейски представител се е запознал с разследването на смъртта на оператора.

Близките на загиналия Асен Петров споделиха, че поведението му с нищо не е подсказвало да планира да посегне на живота си. Той дори се уговорил да кара сноуборд с приятели на Банско, като се върне от Сърбия. Роднините му споделиха, че Асен е обичал предизвикателствата и екстремните спортове. 

Най-близката му приятелка категорично отрече той да употребява опиати, каквито твърдения се появиха. За последно с него се чул баща му на 4 януари. След това телефонът бил изключен. Роднините му установили чрез личния му имейл, че си е направил резервация за апартамент в Белград от 3 до 6 януари. За целта си резервирал двупосочен билет от Air Serbia. Фактът, че Асен е планирал завръщането си, според семейството му също изключва версията за самоубийство. В резервацията си той отбелязал, че ще се настани с две момичета – Борислава Ненкова и Михаела Маринова. Никой от близкия му кръг обаче не ги познава. Затова и семейството му изрази съмнение, че той действително е пътувал с тях.

Роднините на Асен заявиха, че нямат доверие в разследването, което се води на сръбска територия. Причината - забавянето на уведомлението с 5 дни, липсата на свидетели и недостигът на официална информация. Затова семейството на Асен Петров призова и българската страна да проведе паралелно разследване по случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам