"Ужасяващото левичарство в киното и театъра ме ужасява. Някакъв нов вид сталинизъм или фашизъм. Едни хора са прави и всички, които не са съгласни с тях - под ножа", пише в социалната мрежа Фейсбук писателят Константин Мишев.

"Ами Джон Войт лош актьор ли е? Неспособен ли е? Няма ли право да играе във филми или на сцената? Или да се изчегърта? С какво е съгрешил? Защото е вярващ християнин ли? Защото е привърженик на републиканците в Щатите ли?", акцентира Мишев.

БЛИЦ припомня, че бащата на Анджелина Джоли Джон Войт, който е от словашки произход, е сред много малкото холивудски величия с открита про-Тръмп и про-американска позиция. Това го превърна във враг на системата и медийно-развлекателната машина. 

"Това е борба на праведността срещу Сатаната, защото тези левичари (Демократите в САЩ - б.ред.) са зли, корумпирани и искат да разрушат тази нация", казва носителят на “Оскар”, който от години е "персона нон грата" за Холивуд.

Мишев пише още:

Не вярвах в моята младост, че либералите ще надминат Гьобелс. Ами и аз съм дете на 60-те години. И аз съм в някакъв или в много голям смисъл либерал. Защото съм за свободното право на хората да изберат какво ще харесват, какво ще говорят и какво ще подкрепят!

И сега на нашенска почва...

Спрете да налагате идеологическите си разбирания на другите хора. Спрете да драскате по вратите в театрите. Спрете да осирате площадите.

Спрете!

Или сте сподвижници на Ленин...ами същият Ленин беше казал за киното, че е най-важното за новата власт. И театърът е важен. И поезията е важна. И прозата не на последно място.

Не ви ли е срам. И не за друго, а защото ми се правите на либерални демократи. Ами не сте. Вие сте новата, зараждаща се тоталитарна идеология.

Това сте вие.

А той е среднощен каубой...