Има ли виновен за смъртта на 20-годишния Иво от Хисаря, който загуби живота си при скокове от скали край Созопол? Това трябва да покажат експертизите по случая. Бащата на момчето – Таньо разкрива, че по случая тече досъдебно производство срещу неизвестен извършител, като то е за убийство, съобщава "Трафик".

От Окръжна прокуратура – Бургас потвърдиха, че такова производство има. Това било практика при подобни случаи, за да може да се проведе задълбочено разследване и да се насрочат необходимите експертизи. По случая има назначени медицинска и химическа експертиза. Те трябва да покажат точната причина за смъртта на Иво, както и дали е бил употребяван алкохол в нощта на инцидента.

"Към момента няма доказателства за убийство", заяви говорителят на Окръжна прокуратура – Бургас прокурор Красимира Кателиева. Като причина за смъртта на Иво се посочва „удавяне”. Дали това със сигурност е така ще покаже експертизата.

Инцидентът стана на 8 август вечерта на нос Агалина край Созопол. Иво шофирал автомобила, с който той и негови подпийнали приятели са отишли на скалите, за да скачат във водата. От компанията, само Иво не бил употребил алкохол. Първоначалната информация по случая беше, че групата направила няколко скока, а при последния 20-годишното момче от Хисаря загубило съзнание и потънало. Впоследствие тялото му било търсено два дни. 

Бащата на Иво обаче заяви, че синът му е намерен 10 минути след инцидента. Той разказа и че твърденията на свидетелите на случая са започнали сериозно да се разминават. Било възможно и друго - синът му да е скочил във водата, а веднага след това негов пиян приятел да е скочил след него и да се е стоварил с тялото си върху Иво.

„Искаме да разберем какво точно се е случило”, заяви почерненият родител. Близките очакват резултатите от експертизите, които да хвърлят повече яснота върху съдбата на младежа.