Представителите на младото поколение не се безпокоят относно коронавируса - със здравето всичко е наред, така че няма за какво да се притесняват. 

Затова лекарите измислят нови способи да докажат на несъзнателните граждани, че в момента седенето у дома е единственият правилен вариант.  

В Туитър хитова стана публикация на лекарката от САЩ Джесика Пек. В поста си жената е публикувала илюстрация, която нагледно показва какво трябва да преживее човек, от който се взима материал за анализ за коронавирус. 

Жената е решила да сподели кадъра, за да мотивира своите последователи да спазват самоизолацията.  

"Ето колко надълбоко ние трябва да заврем пръчицата с памучето, за да ви проверим за #COVID19. Може би това ще ви накара да се вслушате в съветите на лекарите и да си останете у дома", пише лекарката. 

 


Материалът за анализ на коронавируса се взима от горните дихателни пътища, там, където носната кухина преминава в гърлото. Именно там се събират респираторните вируси, затова резултатът ще е максимално точен. 

Такива проби се взимат и за грипа. 

Постът на лекарката Пек бе репостнат над 50 000 пъти. В коментарите потребителите се съгласяват, че безсмислените разходки по улиците не си струват риска за здравето, дори и пръчицата с памуче в носа. 

"Това ме плаши повече от вируса. Само като го гледам, ме боли носа", коментира потребител.  

Превод и редакция: БЛИЦ