Съпругата на президента Десислава Радева пусна в профила си във фейсбук линк към речник.инфо, където има тълкувание на думата комплот. От себе си тя е добавила само "Та така". В линка е цитиран тълковен речник: мн. комплоти, (два) комплота, м. Заговор. Правя комплот. И синонимен: (същ.) заговор, съзаклятие, конспирация, покушение, атентат (същ.) интрига, скрит план.

Най-вероятно това е начинът Деси Радева да коментира инцидента с колата на на НСО, в която тя се е возела и която е била последвана от патрулки на жандармерията в сряда вечерта в София.

От многобройните изказвания на служби и официални лица по темата се разбра, че при акция полицаи са последвали мерцедеса на НСО, защото не са разпознали колата. На светофар те я обградили и гардовете трябвало да покажат картите си, за да им повярват, че са държавна охрана. Колата е била шофирана от човек от НСО, в нея е имало и охранител.


Както БЛИЦ първи съобщи, до инцидента се стигна, след като полицаи опитаха да спрат колата, в която е пътувала Деси Радева, заедно с охранител и шофьор от НСО. Мерцедесът не е спрял и е последвала гонка, след която става ясно, че в автомобила се вози ВИП-персона.