От 20.00 часа тази вечер на Националния стадион "Васил Левски" ще се проведе дългоочаквания концерт на "Металика". Той ще е вторият на групата в България, след като преди 9 години изнесе запомнящо се шоу в Пловдив. Повече от 50 000 души се очакват на стадиона.
Металика е една от най-успешните и влиятелни групи за всички времена. Може да се похвали с над 90 милиона продадени албума и 7 награди "Грами". На концерта довечера ще ги подгряват американските групи "The Sword” и "Down”. Четиримата музиканти от бандата се очаква да се появят на сцената около 21.00 часа, а вратите на Националния стадион ще бъдат отворени за феновете още от 15.00 часа. Вече е готова огромната сцена за шоуто. Тя е висока 3 метра и широка 25 метра. Тревата и пистата на стадиона са покрити със специална настилка.

Заради концерта се въвеждат промени в организацията на движение на превозните средства и маршрутите на масовия градски транспорт.

От 15.00 часа до 24.00 часа днес се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на масовия градски транспорт, по: ул. „Ген. Гурко" между бул."Васил Левски" и бул."Евлоги и Христо Георгиеви"; бул."Евлоги и Христо Георгиеви" между бул."Драган Цанков" и "Орлов мост";

От 15.00 часа до 24.00 часа на 25.07.2008 г. "СКГТ-София" ЕООД ще промени частично маршрутите на автобусни линии № 75 и № 114, както следва: № 75 - скъсява се маршрутът до Военна академия; № 114 - от бул."Евлоги и Христо Георгиеви" по ул. „Гурко", бул."Васил Левски", бул."Цар Освободител", бул."Цариградско шосе" и по маршрута си.

„Паркинги и гаражи" ЕАД ще закрие паркинги „синя зона" и „служебен абонамент" за посочените време и места. /БЛИЦ