Истинска фурор в мрежата и сред елитните кръгове у нас предизвика нов роман, в който се разказват истински истории за изневери и любовни триъгълници. Автор е нашумялата и успешен лайф коуч Василена Кьосова. Подобно на американската психоложка Д-р Бренди Енглър („Мъжете на моята кушетка“), в своята книга „Любима“ тя е събрала истински истории за любовни триъгълници.

Василена Кьосова не е непозната на висшето общество у нас. Младата бизнесдама дели времето си между София и Дубай, където отдавна е покорила изисканите кръгове. Натрупаният опит споделя в своята агенция и сайт, в който помага на хиляди жени да сбъднат мечтите си. Нейни клиенти са предимно млади момичета, които имат нужда да изградят една по-силна и уверена версия на собственото си аз, да се справят със страховете и комплексите, за да успеят да разгърнат потенциала си.

Сюжетът на първия роман на Василена Кьосова прави емоционална дисекция на „любовния триъгълник“ – една от най-често срещаните фигури в съвременната геометрия на връзките.


„В романа разказвам гледната точка на различните участници и последствията за всеки от тях. Опитвам се, без грам назидателност, да дам отговори на някои важни въпроси - как да избегнем капана да бъдем “жертвата” в дадена връзка и дали изобщо това е възможно в любовния триъгълник, кога и как един правилен избор може да се превърне в грешен и обратното, има ли компромиси, които ни правят по-силни и още, и още….“, разказва авторката Василена. „Любима“ не е чернобяла история, а е история на нюансите, които правят живота, а и литературата интересни.

“В един момент изпитах истинска необходимост да започна да описвам историите, които ми разказват. Като че ли исках да се освободя от тях. В началото дори не знаех какво точно пиша като жанр и не бях сигурна дали имам перото, което да отговаря на наситеността и драматизма на живота на героите. Постепенно те оживяха на страниците, ставаха все по-различни от реалните си прототипи и така разбрах, че всъщност пиша роман“, казва писателката.

Въпреки, че няма професионалното самочувствие на писател, Василена вече работи по втора книга, в който основен фокус ще бъдат изневерите. „Това е тема, която силно ме интересува, защото е много по-дълбока от конкретната случка. Имам интересни и достоверни наблюдения върху начина, по който мъжете и жените изневеряват, най-честите лъжи, които използват и последствията върху цялостния им живот.“, обобщава авторката на „Любима“. Книгата може да се купи през сайта й: www.vasiaacademy.com или през Инстаграм: https://instagram.com/vas.ik?igshid=7621ojgfp5mr .