Работата е от серията Warhol's Death and Disaster направена през 1953 г. въз основа на вестникарски снимки от затвора Синг Синг, където са екзекутирани Юлиус и Етел Розенберг за конспирация и помощ на руските специални служби.
На червено-черната картината е изобразена електрически стол.

Преди две години същият този модел, но в зеленото е бил продаден на търг за $11 милиона, пише Elle.Според Шеп Гордън, дългогодишният мениджър на певеца, Купър и Уорхол стават приятели в известния Max’s Kansas City в Ню Йорк.

"Това е станало през 72-ра, когато Алис се е преместил в Ню Йорк с приятелката си Синди Ланг", каза Гордън. "Анди е нещо като групи, и такъв е и Алис. Те обичат известните хора.Така стартира тяхното приятелство и те започват да излизат заедно."
Уорхол е присъствал на концерт на Алис, където Купър сяда на електрически стол, идентичен с този в картините му. Тогава, на приятелката му Синди хрумнала идеята да посети студито на Анди и да купи една от картините с електрическия стол. 

"Алис казва, че си спомня за разговор с Уорхол за картината. Но не беше сиурен дали разговорът е бил реален", продължава да разказва мениджърът му.

Оказва се, че картината е запазена заедно с екипировката за турнето на Купър от 70-те години. 

"Майка на Алис си спомни, че има такава картина в склада", казва Гордън. "Така че, отидохме и установихме, че е през цялото това време творбата е седяла навита в една тръба."

Картината е без подпис и има голяма вероятност да не струва толкова скъпо на търг. На времето, серията с електрическите столове на Уорхол не е била особено популярна, защото е кървава гледка, която никой не е искал да си я има на стената. 

Гордън заяви, че Купър е променил решението си и сега обмисля да закачи картината Little Electric Chair в дома си, след като се върне от турнето си в края на годината.

"Честно казано, в онзи момент не мислех, че тя има някаква реална стойност", казва мениджърът на Алис. "Анди Уорхол не беше "Анди Уорхол" тогава. Пък и това бяха времена на наркотиците и рока. Но трябваше да видите лицето на Алис, когато експертът по картините на Уорхол - Ричард Полски дойде с информацията. Челюстта му падна и той ме погледна с въпроса "Ти сериозно ли? Аз притежавам това?""