Популярният рокаджия Лени Кравиц изнесе концерт пред 15 000 души на столичния стадион "Академик". За радост на публиката, по време на шоуто Кравиц изпълни някои от най-добрите си хитове, а концертът продължи повече от 2 часа.
"Вие сте най-вдъхновяващата публика, за която някога съм свирил. Ако използвате цялата тази любов, която притежавате, ще можете да промените вашия свят, а и дори целия свят", каза Лени Кравиц пред екзалтираните фенове.

"Не мога да повярвам, че ми отне 19 години, за да дойда тук, но срещата ми с вас ще я помня и през следващите 19 години", каза още по време на шоуто Кравиц.

Световноизвестният музикант гостува в България във връзка с актуалното му турне "Love Revolution 2008 Тour". Суперзвездата се появи пред феновете си в 21,30 ч., малко след като група Остава бяха подгряли публиката с едночасов микс от нови и стари парчета.

Появяването на Кравиц предизвика бурни възгласи от страна на множеството, за което може да се каже, че в преобладаващата си част беше съставено от представители на нежния пол. Истинска истерия обаче цареше в района непосредствено пред сцената, където пространството беше окупирано изцяло от девойки.

Музикантът се отплати по своему с изпълнения на песни като "Bring It On ", "Always On The run", "Dig In", "American Woman ", "Fly Away" и други. Интересно се получиха и импровизации върху мотиви от Аnother Brick In The Wall на Pink Floyd и Billy Jean на Майкъл Джексън.

След изпълнението на "It Ain*t Over *Til It*s Over", рокаджията се обърна към публиката с думите "Зашеметен съм от вашата любов. Сърцето ми никога няма да напусне България".

Минути след това Кравиц и бандата му изпълниха още една порция хитовете сред които "Be","Stillness Оf Heart", а за изпълнението на "I*ll Be Waiting" Лени свири на специално доставен роял.

Финалът на концерта дойде с парче от първия албум на музиканта "Let Love Rule". След като остави рефрена на екзалтираната публика, Лени Кравиц слезе от сцената, за да се докосне до фенките си, които от своя страна изпаднаха в екстаз.

Под бурни аплодисменти и възгласи Кравиц и музикантите му се върнаха на сцената и изпълниха на бис тоталния хит "Are You Gonna Go My Way" както и "Love Revolution". По време на биса, Лени седна и зад барабаните за импровизирано соло. "Ще се видим скоро, София" бяха последните думи на Кравиц към българските фенове.

Същевременно може да се каже, че събитието се отличи със завидна организация от страна на промоутърите Жокер Медия. Перфектен звук, завидна бързина на пропускателните пунктове, липса на опашки за бира и наличие на огромно количество химически тоалетни направиха удоволствието от развлечението в неделната вечер пълно. /Avtora.com