В началото на новата сесия на Народното събрание пожелавам здраве, берекет и вода във всеки дом. Нека новата 2020 година да е мирна и успешна. Нека България в рамките на ЕС да намери мерките за просперитет и да гарантира развитието и просперитета на страната.

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от трибуната на парламента след Коледната ваканция на депутатите.

Той заяви, че днес време за предупреждение няма. „Всички проблеми трябва да намерят решение. Това трябва да се случи в много кратък срок и то преди да е настъпила парламентарната криза.

Темите са толкова сериозни, че не търпят отлагане. Кризите във водата и здравеопазването са тежки, защото проблемите са отлагани във времето и липсва визия. През последните 10 години проблемите се решават на пожар, при липса на визия и координация“, посочи Карадайъ.

„Сегашните кризи са олицетворение на 10-годишното хаотично управление на ГЕРБ. Липсата на реформи и ясна визия не може да се компенсира с персонални промени в правителството.

България има нужда от ускорено догонващо икономическо развитие на страната. ДПС ще продължи да работи последователно, следвайки политика не на популизъм и екстремизъм, а на демокрация и толерантност“, увери лидерът на ДПС.

„ГЕРБ няма с какво повече да се оправдава. Тежките проблеми се дължат единствено и само на тях. Популизмът и ксенофобията официално властват в България. Ситуацията изисква спешни, решителни и отговорни действия.

Ние от ДПС призоваваме за обща политическа воля да превърнем 2020 година на консенсус. Европа има нужда от силна, просперираща България“, каза още той.