Голяма верига хипермаркети планира да изгради нов магазин в жк "Тракия" в Пловдив. Търговският обект ще се намира на ул. "Недялка Шилева".

Теренът е с площ 10 708 квадратни метра и е бил придобит от компанията "Лидл България ЕООД енд ко" КД в началото на 2024 г. В община Пловдив е внесено уведомление за инвестиционно предложение, в което се съобщава, че в имота се предвижда изграждане на магазин за хранителни и нехранителни продукти, съобщава Plovdiv24.bg.

Търговският обект ще е с около 2529 кв. м. разгъната застроена площ. В него ще има търговска зала, пекарна и санитарен възел за посетители, отговарящ на нормите за достъпна среда.

Предвижда се складова част, състояща се от товарна рампа, нощен прием, дневен прием и хладилна камера, както и административно-битова част. 

Откритият паркинг ще е с капацитет 123 паркоместа. Входът към супермаркета ще е ориентиран в непосредствена близост до паркинга за клиенти. До входа ще бъде оформена покрита площадка за търговските колички. Подходите към обекта ще са откъм бул. "Цар Симеон“ и ул. "Недялка Шилева“.

Сградата ще бъде изпълнена със смесена конструкция-стоманобетонови вертикални елементи и плосък покрив от стоманена конструкция. Вътрешните преградни стени и външните стени ще се изпълняват с тухлена зидария. Пред външните стоманобетонови конструкции се полага топлоизолация.

В магазина ще се предлагат готови пакетирани стоки от фирми доставчици, с възможност за директно зареждане в търговската зала. Не се предвижда транжиране или разфасоване на месо или месни продукти.

В програмата на инвеститора е заложено построяване на самостоятелна хладилно-складови бази на териториален принцип за зареждане на търговските обекти, което ще даде възможност за регулиране на доставките и избягване прекомерното струпване на стоки в тях. 

Супермаркетът е изцяло обособен за самообслужване. В касовата зона ще има 6 линейно разположени касови апарати с лентови транспортьори. 

Очаква се изграждането на обекта да започне през лятото.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук