Много е важно да кажем, че обществената поръчка не е пусната един ден преди празниците, а още от април миналата година. Ние сме го говорили и преди, че тя се обжалваше няколко пъти и поради много различни причини и интереси се искаше да бъде спряна, удължена или продължена. Това заяви в ефира на bTV министърката на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова.
"Това, което се случи преди Нова година е, че поръчката беше спряна. Тогава съдът отхвърли жалбата в наша полза и АПИ трябваше да си възстанови старата обществена поръчка. Законът е така поставен, че както АПИ е длъжна да спре поръчката, в момента, в който компетентния орган се произнесе, то агенцията е трябвало да я пусне веднага в сила", добави министърката в оставка.

"Генерал Радев ме разбра като говорихме по телефона. Обясних му всичко за казуса. Той разбра аргументите ми и каза, че притеснението му е било чисто принципно", каза тя. 

"Има постъпила жалба в КЗК обаче тогава отново постъпи жалба, но не заради публикацията на господин Радев", заяви Павлова.

Припомняме, че днес министър –председателят Бойко Борисов разпореди на Лиляна Павлова да разговаря с избрания за президент Румен Радев във връзка с публикуваното от него мнение за възобновената от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на ТОЛ такси от автомобилите над 3,5 тона.

Целта е да бъде разяснена процедурата по възобновената обществена поръчка, за да отпаднат съмненията на новоизбрания президент Радев.