Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство за причинена смърт на 72 – годишна,  вследствие на лекарска небрежност, проявена от дежурен лекар от Центъра за спешна медицинска помощ в Габрово въз основа на резултатите от извършена проверка след самосезиране на прокуратурата от местни и национални медии, и сигнал на близките на починалата. 

Окръжна прокуратура – Габрово образува досъдебно производство, въз основа на данните от извършена предварителна проверка по сигнал на близките и самосезиране на прокуратурата от разпространената в публичното пространство информация за смъртта на жена, починала от масивен инфаркт с поставена диагноза гастрит.


Според изявления на директора на Центъра за спешна помощ в Габрово лекарят е бил освободен поради несправяне с работата, пише velikotarnovo.utre.bg.

Започнато е разследване за престъпление по чл. 123 ал. 1 от Наказателния кодекс за това, че на 20.10.2019 г. в гр. Габрово е причинена смърт на 72 – годишна жена поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност при извършени два прегледа от екип на Център за спешна медицинска помощ при МБАЛ „Д-р Т. Венкова“ Габрово, прием и стационарно лечение в Спешното отделение на лечебното заведение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!