Районен съд – Враца постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо роднините на разследващата полицайка Силвия Василева, в чийто роден дом бяха открити наркооранжерии. Това пише BulNews.

Повдигнатото срещу Л. В., В. В. и Г. В. обвинение е за това, че от неустановена дата до 11 юни в село Голямо Пeщене са отглеждали растения от рода на конопа – 246 броя и са държали наркотичното вещество канабис. 

„Налице е обосновано предположение, че тримата обвиняеми са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение и едновременно с това съществува опасност всеки от тях да се укрие и да извърши престъпление“ – се казва в мотивите на съда.

Определението на Врачанския районен съд може да бъде обжалвано или протестирано в законноустановения срок пред Врачанския окръжен съд. 

Припомняме, че Василева е известна сред колегите си с това, че често е в болничен, защото съпругът й я ревнувал и не искал да ходи на работа. Забранените растения са отглеждани от бащата и брата на инспектор Василева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!