Арестуваха собствениците на кучетата, нахапали деца и възрастен мъж в Железница. Пострадалите деца са три братчета на възраст 7, 9 и 12 години. Най-малкото е било освободено от "Пирогов".

Разкъсните рани на другите се обработват в болницата. Няма опасност за живота им. Стопаните са изоставили ротвайлерите в района на селото. Децата били там на разходка с дядо си, когато двете кучета се нахвърлили върху тях.

Нощта е преминала спокойно и за двете деца, приети в спешната болница "Пирогов" след като бяха нахапани от кучетата в село Жележница.


"Вчера три братчета бяха докарани в противошокова зала. Едното момченце беше освободено след обработване на раните. Наложи се друго от децата да се оперира. Към момента те са без опасност за живота. Това съобщи говорителят на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ Мария Пойразова пред bTV.

"И трите деца имат множество нахапвания в областта на горните и долните крайници, има нахапвания и по главата на едно от децата. Тази сутрин децата се чувстват по-добре. Те са без непосредствена опасност за живота", увери тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!