Куче нахапа млада жена, а стопанинът му я остави да умре на улицата. За страшната трагедия, която се е разиграла в Вознесенск, съобщи в мрежата приятелка на жертвата.

Женя била закарана в болницата жива, но, за съжаление, лекарите не успели да спасят живота й.
 
Приятелката й Юлия разказва, че във фаталната вечер Женя се разхождала с приятел, който по всяка вероятност е имал бойно куче. Ротвайлерът се нахвърлил върху 27-годишната жена и й нанесъл страшни наранявания по главата и цялото тяло. Собственикът издърпал кучето и оставил Женя на улицата. "Разказаха ми, че са я закарали в болницата около 22 часа. Била е в ужасно състояние – скалпът й го нямало, краката й – разкъсани на парчета. Лекарите са опитали да я спасят, направили са всичко възможно, но около 4 часа сутринта тя е издъхнала от кръвозагуба”, разказва Юлия.

Все още не е ясно при какви обстоятелства е възникнал смъртоносният инцидент. Юлия е категорична, че Женя никога не би провокирала куче. Тя много обичала животното. Дни преди трагедията на улицата, на която е станал инцидентът, и друг човек се е оплаквал от агресивно куче."Тя беше абсолютно адекватен и спокоен човек, много обичаше животните. Женя обожаваше кучетата ми. Имам и снимки, на които ги прегръща”, казва още Юлия.

Съдейки от информацията в социалните мрежи, жертвата е родена в руския град Тюмен, след което е заминала да учи в Украйна. По образование е моделиер конструктор и като цяло – изключително творческа личност. Тялото й е украсено с куп татуировки и обеци. Женя много обичала да чете. Майка й отдавна се била отказала от нея и си имала само една стара баба.

Разследващите казват, че по време на смъртта си Женя е била в състояние на алкохолно опиянение.  Случаят се разглежда като „умишлено убийство”. Собственикът на кучето се издирва.

Превод: БЛИЦ