Инициативният комитет на политическа партия „Републиканци за България“ с лидер Цветан Цветанов представи днес част от лицата на партията и своите приоритети.

Както БЛИЦ вече съобщи, един от лидерите в партията на Цветанов е тв водещият от БНТ на предаванията  „Вяра и общество“ и „История.бг“ Горан Благоев. 

БЛИЦ припомня, че именно той стана скандално известен след изявата му на един от протеститеБлагоев, в чието предаване "Вяра и общество" звучаха редовно хули към БПЦ, държа реч пред протестиращите и разкритикува българския патриарх и митрополитите, че не са на площада.

Това се случва седмица преди официалното учредяване на новата формация, насрочено за 27 септември.

В неделя стана ясно, че профилът на членовете на Инициативния комитет на "Републиканци за България" е заявка за нов подход при идентифицирането на предизвикателствата пред страната и изграждането на работещи политики.

Цветанов обяви, че приоритетите на партията ще са ефективен парламентаризъм, по-съдържателен и качествен политически дискурс, диалогичност между институциите в обществото и повишаване на доверието в политическия  процес и институциите.

Сред учредителите са напусналата наскоро депутатското си място в ГЕРБ Джема Грозданова, както и криминалният психолог Тодор Тодоров, журналистът и водещ на предаването "Общество и вяра" Горан Благоев, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов и бившият кмет на Банско Георги Икономов.

"Днес полагаме началото на един нов политически проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности. Искам да няма значение кой какъв етнос е и на каква възраст е, а да има обединение, защото днешната българска политика, при тази конфронтация, трябва да намерим пътя за една нормалност, но този път да ни даде настоящето, за да направим анализ и да очертаем бъдещето", заяви Цветан Цветанов по време на встъпителното си слово.

,,Предвид днешната институционална криза, днешното противопоставяне, липсата на реален политически дебат, днес повече от всякога страната ни се нуждае да защитим единствения възможен път и това е евроатлантическия път.

Това е проект, в който искам всичко да бъде прозрачно. Няма Инициативен комитет, който да е бил провеждан толкова открито и достъпно за медиите. Искам да благодаря на всички център-дясно мислещи български граждани'', посочи още той.

Много са българските граждани, които не упражняват конституционното си право на гласуване, защото нямат доверие или смятат, че политиката е мръсна работа, добави Цветанов и увери, че целта му е партията да обедини истинските евроатлантици и да няма никакво отклонение.

Цветанов посочи, че основните акценти ще бъдат насочени към образованието, съдебна система, средния и малкия бизнес, културата и електронното управление.

Нека бъдем заедно, за да успеем – това е проектът на експертите, на лидерите, но няма да бъде проект само на един човек. Най-важното е да има отбор, да има идеи.  Отборът не е само на един човек, отборът сме всички ние, каза в заключение Цветан Цветанов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!