Убитият жестоко Ангел Здравков в Пазарджик е израснал в Малко Търново. Утре, в 12 часа, камбанен звън ще огласи града в памет на неизживяната му младост и погубена душа.

Ангел прекарвал ваканциите при баба и дядо в полите на Странджа. Семейство Паралиеви скърби за внука си, а цяло Малко Търново плаче за него.

Местните помнят Ангел как бягал из дворовете на къщите и заедно с другите деца играели до късно вечер на площадките, пише "Флагман". 

Припомняме, че 21-годишният Ангел Здравков живее със семейството си в Пазарджик. Преди около седмица се запознал с красива ученичка, любовта между тях пламнала почти веднага. Бившият приятел на момичето – 18-годишният Никола Райчев обаче не успял да се примери, че любимата му вече е част от живота на друг мъж. Никола бил решен да си я върне и отишъл да държи сметка на Ангел.

В петък вечерта Ангел е бил намушкан с нож пред очите на приятелката си. Нападението е станало след спречкване на улицата с Никола. След убийството Никола е избягал с личния си автомобил и се е укрил.

Заподозреният за убийството 18-годишен Никола Райчев на този етап отказвал да дава обяснения. Той е бил задържан след денонощие издирване от полицията на централната жп гара в София. Той е ученик в Механотехникума в Пазарджик, но преди година е прекъснал образованието си.

От прокуратурата съобщиха, че още преди 2 години, когато е бил непълнолетен, в полицията е била постъпила жалба от бившата му тогава приятелка, че противозаконно е била лишена от свобода от него, както и че той й е нанесъл лека телесна повреда, но поради липсва на доказателства тогава делото е било прекратено. Родителите на убития Ангел настояват за най-тежкото наказание.

„Преди седмица синът ми се запозна с някакво момиче. Казват, че това е причината за смъртта. Неговият убиец е дошъл. Сдърпали са се, тръгнал си е, но след 10 метра го е настигнал и намушкал в гърба, а после и в корема. Вероятно се е обърнал. Единият от ударите е бил смъртоносен“, обяснява бащата на Ангел – Недялко.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук