Започна дългоочакваният основен ремонт на някои от най-важните пътни артерии в Бургас, съобщи кореспондентът на Агенция Блиц в града. Напълно подновена е настилката върху околовръстното шосе в „Меден рудник”. Асфалт се полага в комплексите „Славейков” и „Изгрев”. Скоро ще започне реализацията на проекта за разширение на бул. „Тодор Грудов” в двете посоки.
Особено натоварен ще бъде ремонтният график в Централна градска част, където за кратко време ще бъдат извършени множество строителни дейности. През различните етапи на ремонта ще бъде затруднено или затворено движението по ключови бургаски улици като „Сан Стефано”, „Демокрация”, „Републиканска” и „Оборище”.
Предвидени са алтернативни обходни маршрути. Няма да се наложи промяна в движението на градския транспорт.
Общината се обръща с молба към всички бургазлии и гости на града да освободят от паркирани автомобили улиците, които ще се ремонтират.
Графикът за ремонта на пътищата е синхронизиран с предстоящите дейности по полагане на ВиК и газопреносна инсталация, за да бъдат свършени едновременно няколко полезни дейности и да не се налага повторно рушене на пътната настилка през следващите няколко години.
Ремонтите ще приключим качествено и сравнително бързо - до началото на коледните празници./БЛИЦ