Попитала съм изпълнителния директор на "Топлофикация София " колко юрисконсулта имат и какви заплати им плаща. Това заяви омбудсманът Мая Манолова пред медиите след явяването й в Административния съд.
Манолова обжалва отказ на изпълнителния директор на дружеството по закона за достъп до обществена информация за какво и как са похарчени парите за юрисконсулските възнаграждения, които длъжници на дружеството плащат.

По думите й вместо да й отговори на въпросите  изпълнителният директор й върнал писмо с абсурдни аргументи, че Топлофикация не била длъжна  да дава такава информация  на столичани. Самото му твърдение ме навежда на мисълта, че до момента, от както съществува Топлофикация, те не са дали информация на нито един гражданин, именно поради причината, че не се чувстват длъжни. Аз не питам нито кои са адвокатите, нито кои са канторите, с които имат договорни отношения, аз питам колко точно са парите, заяви Мая Манолова.

Мисля, че ще излязат наяве много любопитни неща, каза тя. Става дума за милиони левове, които гражданите плащат по два пъти за юрисконсулски сметки. Топлофикация се е превърнала в една юридическа кантора, която работи с много високи тарифи. Това дружество е на столичани. Те са длъжни да им дадат цялата информация, заяви още тя.