Популярната софиянка Мая Попова, дъщеря на бившия шеф на отдел “Кадри” във Външно министерство Живко Попов, предрече земетресението в София още на 12 ноември тази година.
Тя използва тялото си като сензор и чрез вибрациите му усеща задаването на земни трусове. Попова твърди, че може да татуира върху кожата си своеобразна карта на сеизмичните зони по света според местата, където се появяват необяснимите й болки дни преди земята да се разлюлее. България и Румъния „усеща” под коленете си, Турция и Гърция – над тях, САЩ с нестабилните райони на Лос Анжелис и Сан Диего са над десния лакът, Латинска Америка – по-надолу...

Тя предрече, че ще има земетресение в Югозападна България с магнитуд 4 по скалата на Рихтер и позна. В София тази вечер ни тресна точно според прогнозата й. Добрата новина е, че според нея не ни очакват по-силни земетресения.

Наскоро Мая Попова бе прогнозирала земетресението в Гърция с магнитуд над 6-а степен по Рихтер, а след 3 дни то наистина да се случи.

Според последната прогноза на Мая Попова в обширния регион, заключен между Иран, Афганистан и Кипър, се ражда нов земетръсен епицентър, който ще разтърси триъгълника до 12 дни с около 5-6-а степен по Рихтер. /БЛИЦ