Изключително неприятна случка е преживяла майка от София. Тя разказва за това във Фейсбук с надеждата да предупреди други да предпазят децата си. 

Проверявайки телефона на сина си, тя с ужас забелязва, че той е бил притесняван от педофил, който му е пращал гнусни снимки и клипчета с неприлични предложения. 

Ето какво пише тя:

"Здравейте мили майчици,искам да споделя как гнусни долни хора пишат на профилите на децата ни ,първо искам да споделя, че бях крайно против моето дете да има инстаграм.

В крайна сметка профила беше направен, което няма да коментирам. Онзи ден след проверка на телефона открих, че един долен педофил праща клип на сина ми, който слава Богу той не е видял с отвратително съдържание . Моля всички дами да го споделят за да можем да предупредим повече родители."

Под поста на майката във Фейсбук следват редица коментари. Някои съветват жената да подаде сигнал в полицията. 

Други споделят, че са се натъквали на подобно нещо:

"Такива клипове се разпространяват отдавна. Даже и "нормални" тинейджъри се бъзикат с малки момичета и пращат. Пращат даже и не техни, само мъж надолу, без лице. За да видят реакцията на момичетата. Интернет пространството е пълни с всякакви хора още откакто го има интернет.

Никой не знае кой точно е зад профила. Затова възможно най- късно правене на профили, контрол до последно от страна на родители и говорене да не "поддават". Трябва с "насмешка" да гледат на тези и да не им обръщат внимание."