Полицията и прокуратурата във Велинград нищят скандалния случай с малолетния педофил от курорта.

Както БЛИЦ съобщи, преди дни бабата и дядото на малко момченце от Велинград разкриха пред медии, че внукът им е жертва на 11-годишен педофил.

На въпроси на БЛИЦ от полицията отговориха следното: По повод на излъчен репортаж за извършени блудствени действие от малолетно момче във Велинград внасяме следните уточнения. На 20.05.20 г. е постъпила молба от майка на 8-годишно момче, че спрямо синът й са извършени блудствени действия в двора на училище във Велинград.

След проведените действия по разследване от служители на РУ-Велинград е установен извършителя. Това е 11-годишен от същия град.

Своевременно е случаят е докладван  на Районната прокуратура-Велинград, уведомен е отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане" Велинград.

С момчето са работили инспектори Детска педагогическа стая, но то не е задържано, защото е малолетно и не носи наказателна отговорност. Изясняват се и други подобни случаи с него.

БЛИЦ припомня, че дядото на детето коментира тогава, че жертвите на малкия педофил са над 30 и смята, че за арогантното му поведение са виновни родителите, които давали кураж и подстрекавали малолетния да се гаври сексуално с малчуганите.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ