Вълна от съпричастност към 17-годишната Александра, която беше блъсната от автобус на пешеходна пътека в "Люлин". Момичето е настанено в "Пирогов" и се бори за живота си. Стотици откликнаха на призива на болницата и на близките да дарят кръв за Александра Нинова. Апелът за помощ тръгна от социалните мрежи в събота.

От рано сутринта, въпреки ниските температури, пред Центъра по трансфузионна хематология се изви дълга опашка – сред чакащите имаше приятели и съученици на момичето, както и хора, прочели за призива в социалните мрежи.    

Извънредно! Кървав инцидент в София с автобус и 17-годишно момиче

В София дарилите са над 130, има дарили и извън столицата, написа в профила си в социалната мрежа Аделина Банакиева, която първа разпространи молбата на родителите на Александра да бъде дарена кръв. Ето какво още пише тя:"Към всички споделили поста-призив за кръводаряване за 17г Али, пострадала при ПТП с участието на автобус на градския транспорт в кв Люлин. Към всички съпричастни и най-вече към десетките които днес мръзнаха и дариха освен кръв, но и почивният си ден, за да отидат и да чакат да им бъде взета кръв за непознато дете.

Към всички които ми звъняха и писаха и помолих да не ходят да даряват, защото центъра за кръводаряване и без това изнемогваше от липса на персонал. В София дарилите са над 130, има дарили и извън столицата. Респект и благодаря", написа тя в мрежата и сподели думите на майката на Александра.

Това е от майката на Александра:

Тези думи са благодарността на една майка, чието дете се бори за живота си. Благодаря на всички лекари и специалисти от Детска реанимация в Пирогов, които денонощно поддържат искрата живот в дъщеря ми! Благодаря на всички приятели и познати, които веднага ни потърсиха, за да помогнат в бедата! Благодаря на хората, които организираха даряването на кръв за Али!

От сърце благодаря на всички, които посветиха изключително мразовития неделен ден на живота на нашето дете и чакаха, за да дарят кръв за нея! Благодаря на всички, които се молят за Али и я споменават с обич и топлота! Мили хора, вярвам, че вашата помощ, вашата обич и вяра ще върнат Али към живота! Яна Алексиева, майка на Али.