Димитър Пачеджиев, собственик на месокомбинат край столицата, бе обвинен като поръчител на киселинната атака срещу Петя Минкова-Стаевска след разследване на антимафиоти, съобщава в. „24 часа”.
Той е бил подведен под отговорност за причиняване на средна телесна повреда, а Софийската районна прокуратура го е прибрала в ареста за 72 часа. „Има задържан като поръчител на нападението”, заяви говорителят на СРП Руси Алексиев. Той отказа да коментира личността на обвиняемия и факти от разследването. Според запознати с разследването мотивът за престъплението е по-скоро личен.

Най-вероятно в понеделник ще бъде внесено искане в съда да наложи постоянно „задържане под стража” на обвиняемия.

„Слава богу, че са хванали поръчителя. Дано сега да не го пуснат от ареста. Надявам се да стигнат и до извършителя”, каза от болницата пострадалата 33-годишна жена.
Една от водещите версии за нападението срещу собственичката на "Богдан мебел", по която още отначало са започнали да работят полицаите, е личен мотив на човек, близък до Петя. Така дни след покушението разбрали за близка приятелка на Стаевска, която наскоро се разделила с приятеля си - бизнесмена Димитър Пачеджиев. След денонощна работа криминалистите стигнали до извода, че именно тази раздяла е мотивирала собственика на месокомбинат да търси отмъщение. Пачеджиев е смятал според разследващите, че Стаевска е убедила любимата му да го изостави, и решил да й отмъсти. 

"Познаваме се бегло, наистина моя приятелка бе близка с него, но не мога да си представя как може да поиска толкова жестоко нещо", коментира Стаевска. Тя разказа, че се чувствала по-добре, но най-тежки били дните за превръзки, когато заради нетърпимите болки цял ден била под упойка. 

Арестуваният Димитър Пачеджиев е един от големите производители на месо в София. Фирмата му "Коко" се занимава още с търговия на едро и дребно на месни продукти. /БЛИЦ