Някои срещи са съдбовни. Те променят пътя ти и се помнят завинаги. Живото доказателство за това е Тодор Петров, срещнал два пъти Милен Цветков - веднъж по време на интервю през 2017-а и втори път тази неделя - в деня на трагичния инцидент, който отне живота на известния журналист.


Тодор Петров и Никол Шерцингер

Тодор е на 42 години, работи като учител по география в столична гимназия и ловец на автографи. Обикаля света в преследване на известни хора, чиито подписи колекционира. Най-много се гордее с автографа си от Бриджит Бардо. Има снимка с певицата Никол Шерцингер, подписи от фронтмена на Аеросмит Стивън Тайлър, Лоренцо Ламас и редица други знаменитости, пише "Марица".

Прилича ли ви на някого? Ако сте се сетили за колоритния пловдивчанин Стефчо Автографа, сте на прав път. Той е истинско вдъхновение за Тодор, негова пътеводна светлина.


Стефчо Автографа и Тодор

По интересното е, че Тодор "среща" Стефчо в предаване на Милен Цветков. Ето какво разказва учителят по география при гостуването си при Цветков:

"През 1998 г. бяхте поканили Стефчо Автографа. Като го видях, реших, че ще събера повече подписи от него", разказва Тодор пред водещия. И допълва, посочвайки Милен: "Вие сте виновник за моето странно хоби!".Чувайки това, водещият възкликва: "Защо ти е това, бе, Тодоре? Почвам да се чувствам много зле, защото съм нанесъл много голяма вреда в твоя живот. Изпитвам угризения на съвестта.

Сега си давам сметка за мащаба на това, което правим. Променяме хората", разсъждава Цветков по време на интервюто.

Ловецът на автографи обаче го успокоява, че неволното вмешателство в живота му е било за добро: "Аз съм доволен, че животът ми тръгна в тази насока, защото иначе нямаше да видя толкова известни имена на живо.

Не е за всеки това. Има такива хора в целия свят. По фейсбук се срещаме такива хора, едно семейство сме. Глобално семейство ловци на автографи. Ако в България сме 30 души, там стотици и хиляди чакат звездите".

"Харесва ми, обичам да срещам различни хора, това просто се превърна от мое хоби в начин на живот. Отдава ми се да ги намирам. Следя ги по инстаграм и фейсбук, така разбирам в кой хотел са, с кои полети ще пристигнат, имам информатори по летищата. Запознах се в Монако с един ловец на автографи, който има джипиес, с който проследява звездите. 

Имам повече от 5000 автографа, някои от тях са много стойностни, например на Бриджит Бардо, но никога няма да ги продам, дори да съм гладен. Всеки ден си ги разглеждам", реди разпалено Тодор през 2017 година.

Само три години по-късно ловецът на автографи ще се окаже пръв свидетел на трагедията с телевизионния водещ. Не е ясно дали в онези няколко секунди на инцидента Тодор си е спомнил за вдъхновяващия си разговор с Милен Цветков. Но признава, че дни след това не е мигнал.

"Чу се много силен удар - бяхме само на 50 м от произшествието. Колата на Милен Цветков беше кошмарна - на 20 метра пред него беше забит в спирката на метрото и другият автомобил", разказа Тодор.

И допълва: "Въздушните възглавници бяха отворени на двете коли и реших, че няма жертви. Видях един седнал човек на тротоара - беше Милен Цветков, сам е слязъл от колата и е изминал 20 метра. Около 4-5 души бяха около Цветков - охранители от мола.

Грешките бяха две - дадоха му вода, а другата е, че той се беше преместил. При травми не се правят и двете. Той беше в съзнание. Охранителите започнаха да се борят, оказа се, че си е глътнал езика. Това променя нещата за това дали Цветков е починал от вътрешни увреждания, ненавременна помощ или от задушаване", коментира свидетелят. 

По думите му линейката пристигнала сякаш след цяла вечност.

"Кой човек може да чака 42 минути? Фактите са, че не дойдоха навреме, а на 2 минути с кола има две престижни болници. Можеше да бъде спасен един човешки живот", скърби ловецът на автографи.В профила му във фейсбук обаче потребители изразяват съмнение, че си измисля и се домогва до своите 5 минути слава, а други направо го обвиняват, че свидетелства за пари.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Видео: bTV