Министърът на финансите Пламен Орешарски, заместник-министърът на образованието и науката Ваня Добрева и заместник-министърът на земеделието и храните Светла Бъчварова пристигат в Пловдив за поредица от срещи в понеделник - 16 март.
Орешарски, Добрева и Бъчварова ще бъдат придружени от депутатите от Коалиция за България Румен Петков, Захари Георгиев, Атанаска Тенева, Пламен Славов и Мария Вълканова. Предвидени са последователни срещи с академичната общност в града и с представители на деловите среди на Пловдив и областта.
Рейдът ще започне със среща с ректори на пловдивските вузове и представители на научната общност, която ще започне в 13 ч. в заседателната зала на ПУ “Паисий Хилендарски”. На нея ще се обсъждат проблемите на висшето образование и научните изследвания. От 15 до 16.30 ч. в Пресклуба на Международен панаир Пловдив ще има разговор с участието на Пламен Орешарски, който ще представи антикризисната програма на правителството за намаляване влиянието на световната икономическа криза. За участие в срещата са поканени представители на деловите и бизнессреди от област Пловдив, банкови и финансови институции, браншови организации и медии. Рейдът ще завърши със среща с актива на БСП в Пловдив. Разговорът с членовете и симпатизантите на левицата ще бъде от 17 до 18.30 ч. и министри и депутати ще разясняват постигнатото от правителството и какво предстои да се реализира.
Димана Тодорова, БЛИЦ