43 снимки на сгрешени пътни табели са се събрали на електронната поща [email protected]. Акцията продължава и от Министерството на държавната администрация и административната реформа призовават всеки, който забележи подобна табела да я снима и изпрати по нета. Освен пътни табели организаторите събират и грешки в надписи в Интернет, карти и други подобни пътно-помощни средства. Проктът се казва "Рабираема България" и цели да вкара в ред всички нередности по родните пътища.
До този момент грешките са най-много в изписването на латиница, съобщават МДААР. Акцията се прави, за да може по възможно най-бърз начин да се отстранят смешните недоразумения, които разсмиват или объркват чужденците по родните пътища.
В сайта може да се види кога е получена всяка снимка, как е правилното изписване, на кого министерството е изпратило предписание за коригирането й и какви стъпки са предприели отговорните за това институции и организации. Организаторите смятат дори да направят каталог за подобни гафове, защото те не са хич малко. Тази инициатива се породила в края на май тази година, след като много чужденци недоволствали от пътните помагала. Най-много са оплакванията, че не навсякъде сме изписвали буквите и на латиница, като по този начин табелите са нечетими за повечето ни съседи и всички представители на Западна Европа. /БЛИЦ