Министърът на туризма Зарица Динкова се появи в деня за траур в община Царево във външен вид, който е в тотален разрез със скръбта на местните хора. Пресцентърът на Динкова оповести, че тя ще се срещне с хотелиерите, ще се запознае с проблемите им и след това ще даде брифинг за журналистите – на открито, в къмпинг „Нестинарка”, пише „Флагман”.

Медиите обаче я завариха сама, с пиарката й, пред затворено крайбрежно заведение, в което не се мяркаше и жива душа. Русокосата Зарица бе в чисто нови бели ботушки, със слънчевото лого на България, рекламиращо туризма ни. Мажоретният аксесоар нямаше и прашинка по ходилата, очевидно бе обут минути преди пристигането на журналистите.Неподходящият й външен вид се допълваше от секси впития й клин, очертаващ бедрата и ингвиналните й гънки, подчертаващ стегнатото коремче и добрата спортна визия като цяло, допълнена от тийнейджърско кожено късо якенце и кок, небрежно прибрал дългите й руси коси. Гримът й беше свеж, а самата тя примираше от умиление към костенурка, за която съобщи, че току-що е намерила на плажа.

Зарица каза, че се е срещнала с хора от бранша на различни места, но не конкретизира с какво нейните подчинени в министерството са готови да помогнат.

Всъщност брифингът й продължи не повече от минута-две, след което тя продължи да говори с любов на костенурката, оказа се, че в близост има и друг оцелял екземпляр от същия животински вид, след което, придружена от камерите на големите телевизии, тя се впусна да ги спасява в морето. Друг е въпросът дали двете влечуги с коруби обичат солена морска вода

Около час по-късно, пиарката на министъра настоя да каже, че костенурките не са били пуснати в морето, но не било наша работа да настояваме да знаем тогава какво се е случило с тях след края на срещата с медиите.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук