Пастирът, открит мъртъв, в къща на 10 км над с. Влахи, е с тежка травма на черепа, наподобяваща огнестрелна рана.

Убитият няма законно притежавано лично оръжие, не е открито такова и при продължилият над 4 ч. оглед на криминалисти на място.

Назначена е аутопсия, няма задържани, работата по случая продължава. Информацията е неофициална, но от първа ръка, предаде БГНЕС.

В 12:30 ч. вчера започна огледа на къщата, в която по-рано бе открит мъртъв 33-годишен пастир на стадо говеда.

Следствената група от столицата, в която бе и съдебният лекар д-р Яни Златин, стигна на мястото в 12.30 ч., като последните метри изминаха пеш заради стръмния терен.

Къщата с обор се намира на 10 км. над с. Влахи в полите на Пирин, достъпна е само с високопроходим автомобил, тъй като пътя до там е в изключително лошо състояние, пресича три малки реки.

Микробусът на криминалната лаборатория не можа да стигне на мястото, огледът е приключил към 15:30 ч., когато линейка от ЦСМП-Благоевград тръгна от с. Влахи да сваля трупа на починалия за извършване на аутопсия.

Собственикът на стадото крави е от Кресна, пастирът също е от там, младият мъж снощи е бил добре.

В крайна сметка предполагаемият инцидент с 33-годишния пастир в Кресненско се оказа убийство, предаде "Фокус".

В сряда, според първоначалните данни, се предполагаше, че става дума за инцидент, довел до смъртта на младия мъж.

Впоследствие стана ясно, че под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се извършва разследване за установяване на причините за смъртта на 33-годишния А.Ч.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК - убийство.

Извършени са неотложните първоначални действия по разследването – оглед на местопроизшествие, изземване на следи и вещи от местопроизшествието, освидетелстване на лица, разпити на свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза.

Продължава активното провеждане на действия по разследването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!