Няма следи от насилието по тялото на 66-годишния Иван Радев от Несебър, чийто разлагащ се труп бе открит след експлозия в дома му на ул.“Крайбрежна“. Медицинският картон на Иван изобилствал с множество заболявания и засега няма никакви съмнения, че е починал от естествена смърт.

Все още не е ясно кога е издъхнал, но със сигурност е поне ден преди взрива, уточнява Флагман.бг.

Мистерията се заплита: Иван умрял 48 часа преди взрива в къща за 500 000 лева в Несебър

Съседите му от началото на седмицата не са го виждали. Те разказаха, че Иван отоплявал стая на втория етаж на къщата си в Стария град с газова печка с много голяма бутилка. Често ги молил за помощ, защото бил с болни крака и нямало как да я качи по стълбите. В бутилката обаче със сигурност е имало остатъчен газ, защото взривът е бил много мощен – разтресъл е няколко къщи наоколо.

Пожаро-техническата експертиза е установила, че заради затворените врати и прозорци в стаята температурата толкова се повишила, че е довела до мощната експлозация. Въпреки че тялото е обгорено и сериозно разложено, то съвсем видимо било, че няма никакви следи от насилие.

В петък криминалисти от РУ Несебър огледаха целия периметър, но не откриха нищо съществено. Изгледани са и записите от градските охранителни камери. Според тях няма данни в къщата в последната седмица да е влизал външен човек.

Иван има две деца – син и дъщеря, които имат собствени семейства и живеят на друг адрес, както и бивша съпруга. Къщата, която е на най-атрактивната улица в Стария град била наследствена. Иван водил аскетски начин на живот, последно работил като нощен пазач на ресторант, намиращ се близо до дома му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!