Уникални снимки от тузарска лятна ваканция на несебърския крими бос Димитър Желязков – Митьо Очите разпространи Lupa.bg. Кадрите са предоставени от доскорошни съратници на морския мафиот.

Снимките са правени преди девет години, през лятото на 2010 г. Тогава, както и сега, Митьо Очите имаше проблеми с правосъдието – даже уж лежеше в затвора, след като се призна като тартор на банда, пласирала дрога по Южното Черноморие.


Морския Ал Капоне демонстрира на манекенките от ятхата, че е здрав като бик и че не страда от дископатия

През лятото на 2010 г., Несебърския Ал Капоне организира своето парти на огромна ветроходна яхта в края на месец юни, когато се появява в Слънчев бряг, придружаван от трима бодигардове.

На яхтата за 1,5 милиона евро, взета под наем от туристическите босове братя Диневи, се качват и три топ красавици – манекенки от вече несъществуваща модна агенция в Бургас. Две от красавиците присъстват и на яхтените снимки, които публикуваме.

През това време Митьо Очите трябва да е в Белене, за да изтърпява наказанието си от 4,5 години затвор за търговия с наркотици.


Митьо Очите с една от гостенките си на яхтата. На заден план са се опънали охранителите му

Страховитият бандит обаче е пуснат тихомълком от пандиза от директора на затвора в Белене на 11 юни 2010 г., след като пребива брутално друг лишен от свобода – Ивелин Божидаров. Случаят е покрит от надзирателите, а вместо да бъде наказан, Митьо Очите е награден с отпуск.


Вместо да е в затвора в Белене, Митьо Очите се гушка с млада "сърничка"


Лятната почивка на мафиотския бос е замаскирана с манипулирана медицинска експертиза. Според болничния лист на Димитър Желязков, той страда от дископатия, придружена с пареза вдясно. С мотив, че напуска затвора, за да си направи операция, Митьо Очите излиза на свобода, за да се наслади пълноценно на лятото – оргии с манекенки, круизи с яхти, шампанско и пури. Естествено, и за да участва в преговори с други гангстери за разпределението на територии за продажба на кокаин по морето.


Желязков на ветроходната яхта с нов чифт бански и с нова хубавица


Днес, 9 години по-късно, Димитър Желязков лежи в лечебницата към Следствения арест с обвинения, че е дирижирал престъпна банда за рекет, палежи и търговия с наркотици, действала в Бургас, Несебър, Слънчев бряг и Созопол. Делото в Специализирания съд обаче още не е стартирало по същество.