Оказа се, че Димитър Желязков – Очите, е един от най-примерните затворници в бургаския пандиз. Заради липсата на провинения и поради това, че е излежал една четвърт от присъдата си, която е 4 години и 3 месеца, Митьо е напуснал централния корпус на тюрмата и е преместен в общежитието от преходен тип “Житарово” в село Ветрен.
Там всички окаушени работят най-малко по 8 часа на ден.
Докато страшилището на Несебър всяка сутрин напуска общежитието в село Ветрен, за да се изявява като строителен работник, бившата му дясна ръка - Янко Гюров – Поморийския, пък изтърпява наказанието си в затворническото общежитие в Бургас - “Строител”. И Поморийския е на по-лек режим заради доброто си поведение и за това, че за първи път е в затвора. Той също работи и досега няма оплаквания от него.

Когато се разбра, че Очите и Поморийския са се уредили на по-лек режим и вече не са в централния корпус на бургаската тъмница, възникна вражда между тях и бившия им лейтенант Новак Купенов.
За охлаждането на отношенията между Очите и Поморийския от една страна, и техният лейтенант – от друга, се заговори още докато членовете на наркобандата бяха следствени. Тогава се разчу, че Купенов е първият, който е пропял пред ченгетата и е “изрецитирал” всичко “от иглата до конеца” за несебърската наркогрупа. Още по това време представителите на ъндърграунда изразиха мнението си, че оттук насетне животът на Новак Купенов ще се превърне в ад. Те смятаха, че ако иска да живее, за него ще е “най-здравословно” да е в кауша, въпреки, че и за “целокупността” му там си имаха “едно на ум”...
Само няколко месеца след “прогнозата”, се оказа, че мафиотите се проявиха като истински пророци за съдбата на своя лейтенант. Новак Купенов също помолил ръководството на затвора да бъде преместен на по-лек режим, но молбата му да излежава присъдата си в общежитие била отхвърлена. Веднага след това името на Купенов беше замесено в скандала с клиповете, показващи как затворниците си инжектират хероин във вените и порносцени, снимани в затвора. Тогава шефът на бургаската пандела Деян Костов заяви, че именно Новак е поръчител на скандалните порноклипове. А целта на филмчето е да шантажира него- директора, и да се омаловажи работата на надзорно-охранителния състав.


Бургас, Марина ШИВАРОВА