Краката на обездвижения Стойо Стойчев, който бе изваден от петима души от тоалетна край Пловдив, ще бъдат ампутирани. Това съобщиха от УМБАЛ "Свети Георги", цитирани от TrafficNews.bg.
 Мъжът е бил приет с тежко измръзване на стъпалата. В момента е настанен във Второ хирургично отделение. Няма надежда стъпалата му да бъдат спасени и ампутацията е наложителна. Операцията обаче е била отложена поради факта, че цялостното състояние на Стойчо е много лошо. Той е бил оставен в реанимация и към хирургическата процедура ще се премине след като бъде стабилизиран.

Докато е в болницата, мъжът ще бъде посетен и от социални работници. Това съобщи зам.-кметът Георги Титюков. Ще бъде проведена анкета със Стойчо, за да се прецени в каква институция може да бъде настанен, за да не се върне отново на улицата. 

Припомняме, че загрижени граждани подадоха сигнал за състоянието на възрастния мъж. Наложи се социален работник да убеждава Стойчо да се съгласи да бъде качен в линейка и да постъпи в болница за лечение. От 26 години той обитавал района на изхода на Пловдив за Първомай. Тази зима обаче се обездвижил и не излизал от изоставената външна тоалетна, която ползвал за дом. Най-вероятно там, в нощите с минусови температури, крайниците му са измръзнали в такава тежка степен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!