Който познае колко коне имат три крака, ще получи награда 20 000 лева. Тази "обява" се разпространява във фейсбук от фалшив профил на премиера Бойко Борисов.
 


"СПЕЦИФИЧНО ЗА ДНЕС, ще помагам на случайни хора във Facebook по време на пандемията COVID-19. Първо се разбират 250 души, колко коне имат три крака ??? Верният отговор ще получи от мен 20 000 лева", казва новият Борисов, създаден преди няколко часа в мрежата.
 Всъщност в подобрен тип измами са замесени и други известни личности. Жертви са както родни, така и световни звезди, а "Фейсбук" не е единствената  мрежа под ударите. 

Както БЛИЦ писа Димитър Бербатов също се оказа главен герой в подобна схема. 


Днес под ударите на измамници попадна и Кубрат Пулев.  Фалшив профил в социалната мрежа "Туитър" притесни феновете на боксьора, обявявайки, че той е получил контузия в ръката и няма да може да се изправи срещу Антъни Джошуа в битка за световната титла в тежката категория.

Подобна практика е популярна в "Туитър" и се прилага с цел трупане на последователи чрез измама. Часове след появата на публикацията фалшивият профил беше изтрит.