"Днес трябва да заявим, че демокрацията у нас е застрашена, а мирът е подложен на изпитание", заяви в декларация от името на ДПС лидерът на партията Мустафа Карадайъ. Изявлението му бе по повод годишнината от създаването на новата Конституция от Седмото велико народно събрание.

След ретроспекцията на демократичните принципи, заложени в основния ни закон, Карадайъ направи преход към днешния ден и констатира:

"Днес вече дори е малко да кажем, че мнозинството не само не създава гаранции на заложените в Конституцията права, нещо повече - създава закони, които ограничават права", констатира Карадайъ.

"Демокрацията не е даденост, правата и свободите не са даденост, ние сме длъжни да се борим и да ги отстояваме, но в името на демокрацията и мира заедно трябва да се борим и за продължаваме да живеем заедно", продължи лидерът на ДПС.

Той призова народните представители от всички отговорни патии да отговорят на предизвикателствата на политическото време и да изградим онази България, която ще бъде желан дом за нашите деца поколения напред.

Карадайъ цитира почетния председател на ДПС Ахмед Доган и посланието му от март 2017: "Съзнавайки, че времето е в нас, нека да покажем на света че и ние сме във времето", припомни лидерът на ДПС и призова всички демократични партии да бъдем отговорни и на необходимата висота, в името на мира и просперитета, в името на Конституцията и на България.