От МВР разпространиха и кадри, на които се вижда агресия от страна на протестиращите спрямо полицаите. БЛИЦ припомня, че по-рано днес вътрешният министър Младен Маринов заяви, че ще се направи проверка на ситуацията с пострадалите демонстранти.Снимки: Булфото

"Бяхме инструктирани многократно да не се превишават полицейски правомощия, да се спазва дистанцията така, че да  не допуснем сблъсък между двата протеста", това казаха тримата, ранени на протестите полицаи

Един от тях е със счупени пръсти, другите с рани по лицето. Те разказаха, че срещу тях са хвърчали стъклени бутилки, предмети и камъни. 

Главсекът на МВР с шокиращи разкрития за кървавите сблъсъци в София и „Росенец“

"До последно полагахме усилие да не използваме физическа сила. Именно за да не се нагнетява обстановката, не бяхме и с по-тежко оборудване - сред протестиращите имаше жени и деца.

Ситуацията се промени, когато сред протестиращите се появиха групи, които явно търсеха агресия и започнаха да мятат бутилки с вода по нас,  предмети, някои пръскаха със спрей. В този момент трябваше да използваме сила, но независимо от това до  последно държахме да няма наранени хора", казаха пострадалите. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!