Мъж се самоуби, след като е бил върнат от Спешна помощ в София. Това разкриват негови съседи във Фейсбук.
Те разказват, че е бил взет от екип на Спешна помощ, но малко по-късно е бил върнат обратно и на другия ден той се самоубил. 


Мъжът е бил във влошено психично състояние и под влиянието на антидепресанти. Започнал да ги взима преди три месеца, когато майка му умира. 

Ето какво пише Анна Т.:

"На 19. 04. 2020 г. около 20.15 часа Венцислав В. подава сигнал на телефон 112 за човек в безпомощно състояние пред бл. 2 в кв. "Захарна фабрика". 

След 15-20 минути аз звънях отново, за да разбера кога ще дойде линейка. 

След около още 15 минути пристига екип на Спешна помощ и патрул от 3 РПУ.

Те установяват, че съседът ни Красимир, на 49 години, е в неадекватно състояние и ще бъде откаран в Токсикология. 

На въпрос къде точно ще бъде настанен и как можем да се свържем с него, ни отговорят, че не се знае точно коя Токсикология, но ще бъде детоксикиран и ще се прибере сутринта. 

Към 21. 00 екипите потеглят. Около час по-късно друг съсед - Марин И. забелязва,че линейка го връща и оставя в същото състояние на тревната площ пред бл. 6. 

В 23 часа, след като са го отвели в жилището му, са звънели пак на Спешна помощ, за да подадат сигнал, че колегите им са го изхвърлили и то на тревата."

Заедно с друг съсед го прибират в дома му. Няколко часа по-късно трупът му е открит пред бл. 56 в Захарна фабрика.

Близките и съседите на Красимир са потресени от случилото се и вярват, че ако му е била оказана поне някаква подкрепа от медицинските лица, той е щял да бъде жив. 

"Изглеждал е нормално, прилично облечен, напарфюмиран, по никакъв начин не би трябвало да предизвика подобно отношение, а дори и да е бил клошар - нима те нямат нужда от помощ? Просто са го изхвърлили в тревата като куче", възмущават се съседите на Красимир.