Задържан съм за това, че се защитих от въоръжено лице! Вече 3 години никой не търси оръжието му, което изчезна безследно. Как се случи това и защо никой не търси оръжието? Това попита днес в залата на Специализирания наказателен съд Тодор Славов.

Той е зад решетките 3 години и 3 месеца по обвинение за убийството на Александър Алексиев-Сашо Водолаза. Славов и Георги Иванчев са единствените от 10-те подсъдими като част от организирана престъпна група с лидер Божидар Кузманов-Божо Кравата, които все още се намират в ареста, пише "Флагман".

Митьо Очите гушка манекенки на тузарска яхта! Уникални СНИМКИ

Според прокуратурата Славов е застрелял умишлено гарда на Димитър Желязков-Очите в ресторант 4 you в Слънчев бряг при изпълнение на решение на боса на бандата.

Славов единствен остава на място след гангстерската престрелка на 8-ми юни 2016 г. Той изчаква идването на полицията и доброволно предава законно притежаван пистолет, с който е стрелял по убития Сашо Водолаза.

„Според прокуратурата няма нови обстоятелства, за да ме пуснат на свобода, но според мен такива са видеозаписите пред ресторанта. Тогава прокурорите казаха, че се виждала стрелба отвътре навън. Видно е обаче, че има хора, които стрелят отвън навътре.

Прокуратурата твърди още, че самата група на Димитър Желязков е невъоръжена, а по време на досъдебното производство самите те казват, че някои от тях са имали оръжия. Как се получава това нещо?“, каза още Тодор Славов, който е неосъждан до момента.

Дъщерята на Митьо Очите с горещи разкрития след кървавото ВИДЕО за схватката в 4You

„Няма бойни куршуми, който да са изстреляни към вътрешната част на заведението. Един свидетел (б. р. Петър Габъра) вече беше разпитан и каза, че е стрелял с газов пистолет“, контрира представителят на специализираната прокуратура.

Адвокатите на Славов очаквано защитиха тезата му. Според тях той е действал при самозащита от въоръжената банда на Митьо Очите, след което се е предал доброволно и е съдействал на полицията.

„Доводът на прокуратурата за газовото оръжие не е приемлив. Когато насреща ти стрелят с пистолет, трудно можеш да прецениш дали е газов или боен.

Кърваво ВИДЕО показва касапницата във 4you, жертва или агресор е Очите

На записите се виждат хора с връхни дрехи с качулки посред лято и че носят нещо под тях. Ясно е, че не става въпрос за някаква засада, а за защита от непосредствено нападение“, обяви адвокат Иван Ангелов.

Състав на Специализирания наказателен съд с председател Стоян Тонев, който гледа и делото за ОПГ, отново измени мярката за неотклонение на Тодор Славов от „задържане под стража“ в „домашен арест“.

Това вече се случва няколко пъти, но старозагорецът така и не излиза на свобода, тъй като решението винаги е отменяно от въззивната инстанция. И този път решението на съдебния състав е подписано с особено мнение от неговия председател.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!