Колко често чистите вкъщи? А мислите ли, че успявате да изчистите всяко място в дома си? Със сигурност не! Американският Институт за домакинство разкри девет места, подминавани дори от най-старателните чистници, съобщава в. "Дейли мейл".
Вижте кое е най-мръсното място в дома

Сред тях са дистанционното на телевизора, платнени пазарски чанти, метли и четки, клавиатурите, пералнята, хладилникът.

Дистанционното на телевизора

Ако се замислите за последния път, когато сте чистили дистанционното си, вероятно ще поискате да грабнете антибактериална кърпичка, преди да го ползвате отново.

При все че телевизорът и поставката му вероятно са в списъка за почистване, повечето домакини забравят за дистанционното, въпреки че то е в ръцете им постоянно.

Платнени пазарски чанти

С постепенното излизане от употреба на найлоновите торбички, платнените пазарски чанти стават все по-разпространени. От института съветват да перем редовно пазарската си чанта, за да премахнем бактериите от нея.

Освен това е хубаво след всяко пазаруване да почистваме остатъците от хранителни и други продукти.

Метли и четки

Точно както четките за грим, домакинските метли и четки също трябва да бъдат почиствани - или с прахосмукачка, или като ги накиснем в сапунен разтвор.

Клавиатурите

Клавиатурата на лаптопа или компютъра ни трябва да получава специално внимание при дезинфекцията, имайки предвид колко често работим с нея. Клавиатурата има 400 пъти повече бактерии, отколкото седалката на тоалетната чиния.

Чантата за спорт

Дрехите, с които ходим на фитнес, често отиват направо в пералнята след тренировка. Но не и раницата или сака, в които ги носим. Дори чантите, които не се побират в пералнята, можем да почистим със сода за хляб, за да се неутрализира лошата миризма от потта.

Пералнята

Най-много бактерии има в отделението за перилния препарат и по уплътнението на пералнята. Затова трябва да обърнем специално внимание на тези места, съветват експертите.

Хубаво е да оставяме вратата на пералнята отворена между отделните пранета, за да се проветрява и да не се натрупва мухъл.

Рафтовете и чекмеджетата на хладилника

Специалистите напомнят, че в отделението за пресни зеленчуци в хладилника се натрупват множество хранителни остатъци. В резултат на това бактериите там се увеличават и е добре да го почистваме редовно. Те препоръчват на дъното да сложим кухненска кърпа.

Пространствата между уредите

Често трябва да пускаме прахосмукачката в пространствата между кухненските уреди или мебелите ни, защото там се натрупват мръсотия и прах. 

Полилеите

Полилеите бързо се покриват с прах. За лесното им почистване може да използваме антибактериална мокра кърпа.