В разгара на сезона на приключенията и зимните спортове, няма как да не поговорим за един от най-посещаваните курорти в Европа. Не става дума за Марибел, намиращ се във френските Алпи или Червиня в Италия. Става въпрос за родният курорт Банско.

Тази зима снегът закъсня, но въпреки сравнително топлия месец, курортът успя да привлече почитатели на зимните спортове, които вече все по-активно практикуват своето хоби. Повече и повече любители на планината, чистият въздух и красивата природа са привлечени и се възползват от възможностите, които им предоставя Банско, а те далеч не са само активните спортни дейности.

Не всеки носи в себе си желанието да вземе ските, да се качи на най-голямата по размери писта и да се впусне в ново приключение. Някои предпочитат да се отпуснат, да се отдадат на мигове на релакс и просто да забравят за ежедневието, което е останало на няколкостотин километра зад тях.

Типът туристи, за които почивката, означава спокойствие, мир и тишина, не трябва да се чувстват ощетени в Банско. Не случайно курортът се нарежда на седмо място в света, като най-добър, не само заради разликата в цените с чуждестранните курорти, но и заради разнообразието от дейности, от които ще можете да се възползвате.

Единственият проблем, с който ще се сблъскате е дали ще имате време за всичко. Как можете да прекарате дните си, докато се намирате в Банско?

Grand Hotel Bansko се е погрижил всички негови гости да се радват на пълноценна почивка, като предлага разнообразни занимания и добра база за практикуващите спорт. Тук имаме предвид гардероб, оборудван специално за нуждите на тези, които са планирали зимни спортове в графика си, както и собствен микробус, благодарение на който, извозването до ски пистите е възможно.

Сега ще поговорим за останалите услуги, от които можете да се възползвате в Grand Hotel Bansko. Хотелът се слави с най-големия СПА Център в курорта, с разнообразието си от зони за релакс. Това предимство е много важно, както за тези от Вас, които са решили изцяло да се отдадат на почивка, така и на онези, които са предпочели активна ваканция.

Не трябва да забравяте, че тялото се нуждае от време за отмора, особено ако сте практикували даден вид спорт. То трябва да отпочине качествено, за да може на следващият ден отново да се отдадете на дейностите, които желаете. Процедурите, от които можете да се възползвате са един прекрасен начин да прекарате останалата част от деня си.

Наш личен съвет към Вас е времето, през което сте на пистите, да е в ранната част от деня, а следобеда да се отпуснете в така наречения Lounge bar.

Важно е да споменем, че хотелът предлага на своите гости Ultra All Inclusive изхранване. В този ред на мисли, трябва да обърнем внимание на храната, която е значима част от цялостното изживяване. Културните изкушения са не просто ястия, а истински шедьоври, впечатляващи с вкус и презентация. Блок масата е разнообразна, като акцентира  върху различни по вид кухни - българска, турска, гръцка, италианска, френска и испанска. Така посетителите на хотела ще могат да се докоснат до друг вид култури, без дори да напускат пределите на сградата.

Но какви дейности могат да привлекат вниманието на децата? Имаме отговор и на този въпрос. От Grand Hotel Bansko са помислили за забавлението и безопасността на най-малките. В хотела се намира огромен детски кът, където малчуганите ще имат вълшебни моменти, докато Вие можете да се възползвате от зоните за релакс, които са различни по вид: Алпийски релакс - уютна обстановка, която сякаш Ви прегръща, кътче, осветено от огън, с поднесена чаша вино за Вас и любимият човек. Лакониум - фонова екзотична музика, чай, който да стопли сетивата и релаксираща атмосфера.

Разнообразието от видове сауни, също ще Ви изуми. Grand Hotel Bansko разполага с Финландски панорамни сауни, Хималайска солна сауна, Арома сауна, Билкова сауна, Парна и арома баня и Хамам, напълно според Вашите предпочитания и нужди. Зависи дали искате да се отпуснете под аромата на арома сауната,  да се заредите, благодарение на чудотворните билки, да детоксикирате тялото си, тонизирате кожата или освободите напрежението.

Банско е чудесен избор, както за Вас, така и за с поднесена чаша вино за Вас и любимият човек Вашето семейство. Времето, прекарано в това райско кътче, Ви дава възможност да се насладите на мигове на релакс, на красивата  природа, на разнообразие от спортове и дейности, а Grand Hotel Bansko, винаги е подготвен да Ви посрещне.

С или без сняг, хотелът не спира да радва и изненадва своите гости с комплексните си услуги и да ги кара да се връщат отново и отново.