По улиците на Хамбург се води истинска война между германските проститутки и конкурентките им от Източна Европа.
Проститутки от Източна Европа завладяват Хамбург, пише с тревога за препитанието на колежките им германки вестник Билд, предаде Дойче веле. Изданието информира, че по улиците се води истинска война между местните жрици и пришълките - предимно от България и Румъния.

"Те имат сутеньори и ни отнемат клиентите", оплаква се 42-годишната Анке М. Високотиражният Билд цитира и представители на полицията, които информират, че са получили много оплаквания, предизвикани от поведението на чужденките. Става ясно също така, че всички по-добри места по улиците са твърдо в източноевропейски ръце.

Друг ракурс към същата тема е подхванал Берлинер Курир, който пише, че икономическата криза е засегнала и публичните домове в германската столица, в които потокът на клиенти е почти замрял. По тази причина се обсъжда въвеждането на намаления - за пенсионери и за групови посещения. Особено ниски цени предлагат в обявите си дамите от Полша, Румъния и България, те са готови да поглезят клиентите и срещу 50 евро. /БЛИЦ