Насилникът на Виктория - Димитър Симеонов, е обявен за невменяем с прокурорско решение, което изключва неговата наказателна отговорност за стореното на ослепялото след системен побой момиче. Документът беше показан от Иван и Андрей в студиото на Мюзик айдъл вчера, където се обсъждаше и темата за домашното насилие.
Независимо че е обявен за невменяем, Димитър Симеонов се е оженил преди два месеца със свидетелство, че е психически здрав. "След като е болен, как е сключил брак, как може да напуска страната и да бъде рекламно лице. Аз съм чиста пред съвестта си, нека да излезе срещу мен", коментира ослепялата Виктория. Тя призова майка му да признае, че не веднъж я е виждала насинена, че е била свидетел на побой в нейния дом и е молила сина си да спре да я удря. В отговор по телефона обаче майката на Димитър продължи да поддържа тезата, че той е много болен и поиска да го оставят на мира. „Той е болен, не удря жени, много е внимателен. Никого не прикривам, не съм виждала да бие Виктория, нека тя не забравя как съм я посрещала. Аз лично извиках полиция и лудницата да прибере сина ми, знаете ли какво е това за една майка”, каза още майката на Димитър.
Освен Виктория публично постави въпроса за насилието, което е претърпяла от бившия барабанист на П.И.Ф. и Сленг, и приятелката на Димитър преди да се запознае с Виктория. В писмо до Иван и Андрей тя заявява, че също е била жертва на неговата лудост и редовно е била пребивана. „За щастие аз съм здрава физически. Имате моята подкрепа. Искам да се свържа с Вики да споделя моят опит”. Сама тя е пожелал публично да не бъде оповестявано името й. Имало още две жени, които също признавали, че са жертви на Димитър.
В студиото на Мюзик айдъл в негова защита се явиха колегите му – Тони от “Ahead”, Димо от “P.I.F.” и Калин от “Сленг”. Те бяха категорични, че никога не са го виждали в тази светлина. Нека да търсим истината и от двете страни, имало е явно големи проблеми, за да се случи такова нещо, коментира Калин от „Сленг”. Не може на гърба на нещастието да се прави рейтинг, коментира пък Дими от P.I.F., който поиска да изчисти името на групата. Според т.нар. защитници на Димитър в крайна сметка държавните органи трябвало да се произнесат дали е виновен или не, а не да се правят предварително квалификации „като изверг”.
От другата страна на „барикадата” бяха журналистите Светла Петрова, Богдана Трифонова от “Часът на мама” и Симеон Колев – водещ на предаването “Стартер” на БГ радио. Те пък поискаха гражданското общество да събуди държавните органи, които не са си свършили при всички обстоятелства работа при тъжния случай с Виктория. Ако в крайна сметка Димитър наистина е болен, защо не е в психиатрия да се лекува, а пък ако е виновен, защо не е в затвора. Това бяха поставените въпроси, които останаха без отговор.
А тъжната статистика показва, че вяска пета жена е жертва на домашно насилие. Малко над 600 хиляди българки се осмеляват вече да говорят за проблема. /БЛИЦ