Скандалният член на ВСС Калин Калпакчиев, който нашумя с оправдателните присъди по мегаделото "Сапард", готви наказателна акция срещу най-четената новинарска агенция БЛИЦ.
Медията ни научи, че съдебният кадровик е внесъл писмено предложение до съдийската колегия, в което настоява председателят на ВКС Лозан Панов да свика националните медии БНТ и БНР и да заклейми публично БЛИЦ заради поредица статии (виж в Още по темата).

Въпросните материали разкриват скандалната обвързаност между ръководството на Софийския градски съд и олигарси. БЛИЦ на няколко пъти разобличи поредица от скандални решения на ръководения от Калоян Топалов съд, които позволиха златни активи на КТБ да бъдат разграбени.

Медията ни разкри странните определения на съдия Мариана Георгиева по делото за Виваком. Разобличени бяха също съмнителни връзки между шефовете на СГС, протестърските организации и грантово зависимия съюз на съдиите.

БЛИЦ бе единствената медия, която се осмели да публикува скандалните снимки на Лозан Панов с един от адвокатите на банкера-беглец Цветан Василев - Божидар Банков. Вместо да си подаде оставката Лозан Панов подмина скандала с гузно мълчание. Вече е ясно, че Калин Калпакчиев е в колаборация с Лозан Панов и се опитва индиректно да направлява действията на Софийския градски съд.

Бъдещите репресивни действия няма да спрат БЛИЦ да разкрива неудобната истина за мафиотската обвързаност между магистрати и олигарси, заради която българските граждани продължават да бъдат грабени, убивани, изнудвани и мамени. 

Ивайло КРАЧУНОВ, БЛИЦ