Нови проблеми с правосъдието очакват съвсем скоро крими героя Гочо Гочев, по прякор Бургаския. Той трябва да застане отново на подсъдимата скамейка след месец по обвинение, че е част от страховитата банда на боса Стефан Бонев-Сако, която опитвала да наложи монопол върху наркопазара в София, пише Флагман.бг.

ОПГ-то е разбито от ГДБОП при акция „Чук“ в началото на 2012 г., като са повдигнати обвинения срещу 17 души. Сред тях е и Бургаския, който е сочен за един от лейтенантите на Сако. Гочо първоначално успява да избяга от ченгетата и е обявен за общодържавно издирване.

Делото се протака над 6 години, тъй като част от подсъдимите успяват да напуснат страната, но после са арестувани за други престъпления в чужбина. Това важи и за дясната ръка на Сако – Милен Дървански-Катерацата.

В момента и самият Гочо се намира зад решетките. Бургаския не е излизал на свобода от края на 2016 г., когато е закопчан заедно с гаджето си в апартамент в Стара Загора. Ченгетата откриват в жилището нарколаборатория, в която имало 50 гр метамфетамин във вид на кристали, около 100 г метамфетамин база, 72 г таблетки с надпис Cirus, 80 г марихуана, 900 г червен фосфор на прах, фосфорна киселина - 6 литра ацетон, и др. Дотогава Гочев е в неизвестност и се издирва във връзка с няколко разследвания за дрога.

Бургаския е добре познат в местния ъндърграунд като един от най-добрите „готвачи“ на синтетика. Доста куриозен е един от арестите на Гочев. Той е закопчан през 2015 г., след като подпали апартамента си.

Самият Гочев, който пострадал от пламъците, обяснил на ченгетата, че огънят тръгнал от тиган, докато с приятелката му се опитали да си изпържат кренвирши. Причината за пожара била, че прехвърчали искри от незаземени контакти. През юни м.г. Бургаския отново се яви в Специализирания съд по обвинения за участие в наркобанда. След делото той остана единствен обвиняем, тъй като аверите му сключиха споразумения с прокуратурата.

Гочев е близък съратник на убития бос Иван Попов, по прякор Костов. Той дори е пряк очевидец на разстрела и даде показания срещу Димитър Димитров-Бабата.

Костов и Бургаския са освободени от столичния арест само ден преди убийството в Поморие, след като са арестувани при спецакция на ГДБОП в наркоквартира в София, уточнява Флагман.бг. Те са закопчани за производство и разпространение на амфетамин в специално наета квартира, но въпреки това са освободени след изтичането на 72 часа.

След смъртта на Страшилището за шанаджиите обаче свършва и късметът на Гочо. Ако бъде признат за виновен и за мащабното ОПГ на Сако, Бургаския може да остане още дълго зад решетките.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!