Бившият военен министър Николай Ненчев коментира акцията на прокуратурата в президентството. Той призова да няма нагнетяване на обстановката и хората да не се поддават на емоционална защита на президента.

Коментарът на Ненчев е любопитен и с това, че той напомни за свои думи относно зависимостта на Радев и позицията му против закупуването на F-16.

Призивите за защита на президента са безотговорни и могат да разделят още повече демократичната общност. Следя с тревога случващото се в Администрацията на президента и подозренията, че негов съветник е изнасял секретни документи.

Белезници и за секретаря на президента Радев

Като бивш министър на отбраната предупредих още преди месеци, че вероятно и чуждите служби са прихванали престъпна активност, нямаща нищо общо с дребнави проверки и интриги", коментира той.

И подчерта:
"За мен беше ясно, че Радев до край ще се бори да саботира сделката за изтребителите F-16, включително поставяйки се в услуга на чужда държава. Още тогава стана ясно, че руски интереси се намесват в националните ни приоритети и тези на съюзниците ни от НАТО и Радев е техен инструмент".