Днес кметът Румен Томов се заклеват да служат на Благоевград и неговите жители. По традиция във всички градове старият и новият кмет се срещат на тържествената сесия, за предадат и приемат властта, както и символичния ключ на Благоевград.
 

Оказва се, че подобна церемония в областния град няма да има по необясними причини, съобщава struma.com.
 
Нарушаването на правилата на протокола и политическия етикет, е изненадващо. Затова днес бившият кмет се сбогува с благоевградчани в социалната мрежа, вместо на тържествена церемония утре.
 
Ето какво написа Атанас Камбитов:
 
„Смятах да благодаря на всички, с които съм работил през последните 8 години в понеделник, на церемонията по връчване Ключа на града, но тъй като разбрах, че такава няма да има, ще направя това чрез социалните мрежи.
 
Благодаря на всички, с които заедно променихме и обновихме нашия град!
 
Благодаря на администрацията, която положи много усилия, извърши огромен обем работа и доказа, че има висок административен капацитет!
 
Благодаря на екипа ми, с който заедно постигнахме тези резултати!
 
Благодаря на общинските съветници за подкрепата!
 
Благодаря на моите съграждани, които ми гласуваха доверие и не на последно място благодаря на Премиера и Правителството за всичко, което направиха за нашия град, а то е много.
 
Ако в първите седем успяхме да положим основите и да изградим толкова много неща, то през осмата направихме стъпки към нови хоризонти за развитието на Благоевград.
 
Имахме трудни моменти, понякога допускахме и грешки, и се поучавахме от тях.
 
Много са нещата, с които можем и трябва да се гордеем! Днес, Благоевград е един истински красив европейски център. След 8 години аз отстъпвам кметското място спокоен и уверен. Искрено желая успех на хората, които ще управляват през следващите години! Надявам се пътят ни да бъде продължен.
 
Благоевград е наш дом!
 
Благоевград е кауза!
 
Бог да пази Благоевград!“