Сашо Дончев е добре и не е чувал да са стреляли по него, казаха пред БЛИЦ от централата на "Овергаз", където потърсихме подробности за неуспешния атентат срещу него, описан в популярен семеен седмичник.
Според публикацията изпълнителният директор на "Овергаз" Сашо Дончев, наречен в текста "газов крал", е бил мишена на атентат и след инцидента увеличил гардовете си и попълнил гаража с още две бронирани лимузини.
"Не е имало такова нещо нито преди 15, нито преди 500 дни", категорична бе Нери Терзиева, която отговаря за връзките с обществеността в дъщерното дружество на "Газпром". Развитата версия за нова газова война й се видя като претоплена манджа. "Това е най-регулираният бизнес, разпределението отдавна е завършило. Повечето фирми, които го управляват, са италиански и няма за какво да се воюва", отбеляза Терзиева. В споменатата община Елин Пелин газоснабдяването се извършва от градско дружество, както в Севлиево и в Каварна, добави тя.
Историята на газоснабдяването на Елин Пелин наистина е по-драматична от подобните процеси в други части на страната, защото се случиха две убийства - на бившия кмет Янко Янков и на приетия от общинския съвет като съдружник в газоенергийното дружество бизнесмен и футболен бос Александър Тасев, припомня БЛИЦ. Още тогава обаче местните коментираха, че икономическите интереси не са чак толкова големи, за да мотивират две убийства. Та камо ли сега и трето!
Лилия Тодорова, БЛИЦ